Tuin / Terras - Mijnhoutenvlonder.nl
15608
page-template-default,page,page-id-15608,page-child,parent-pageid-15602,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Tuin / Terras

 

 

Met een vlonder breng je een stukje natuurlijke uitstraling in de tuin. Waar bestrating soms hard over kan komen werkt een vlonder verzachtend. De houtstructuur welke natuurlijk is gevormd geeft een warme uitstraling. Daarnaast droogt een vlonder sneller op omdat de wind eronder kan komen. Na een regenbui kun je dus sneller buiten zitten!

 

Hardhouten vlonders

 

Wanneer de vlonder in direct contact staat met zand en/of water adviseren wij hardhout. Denk aan soorten als Azobe en Bangkirai. Deze houtsoorten zijn zeer duurzaam en bestand tegen schimmels en insecten. Wanneer de materialen goed worden toegepast betreft de levensduur tenminste 25 jaar.

 

Geïmpregneerd/gewolmaniseerde planken

 

Op het moment dat de ondergrond voldoende verhard is kun je ook overgaan op geïmpregneerd naaldhout om de kosten te drukken. Met deze ondergrond gaat een geïmpregneerde naaldhouten vlonder makkelijk 15 jaar mee.

 

Composieten vlonders

 

Niet natuurlijk maar wel onverslijtbaar zijn vlonders van composiet. Deze vlonderplanken zijn  milieuvriendelijk en verkleuren nagenoeg niet. Maar misschien wel het grootste voordeel is dat ze geen splinters geven. Ideaal dus als je veel op blote voeten loopt.

 

Bamboe vlonders

 

Een product van de laatste jaren is de Moso bamboe Xtreme vlonderplank. Dit wordt verkregen uit verhit en samengeperst bamboe. Zodoende heb je een natuurlijke vlonder die niet kromtrekt. Bijkomend voordeel is de kopse messing en groef die bijdraagt aan eenvoudig doorleggen zonder opstaande randen. deze worden altijd gekoppeld middels rvs schroeven en cobra verbindings-el

menten. (

 

Onderhoud vlonders

 

Al het hout wordt uiteindelijk grijs. Je kunt dit uitstellen met bangkirai olie / waka olie /of beits maar op den duur zal het grijs de overhand nemen. Wanneer je dit niets vindt verwijzen we naar de composieten vlonders. Deze behouden altijd hun kleur.

 

Fsc Keurmerk hout

Natuurlijk kunnen wij ook werken met FSC hout dit kan op aanvraag gerealiseerd worden.